KompetensLabbet – en mötesplats för kompetens och innovation

En nyhet för i år på Scanautomatic är KompetensLabbet, en mötesplats där vi fokuserar på nya teknologier och kompetens inom automation och produktion. Tillsammans med aktörer som bla IUC (Industriellt utvecklingscenter), Göteborgs Tekniska College, Chalmers, RISE och Volvo Cars skapar vi en miljö där innovation och lärande står i centrum.

Västsverige, som snabbt utvecklas till en nyckelregion för batteriproduktion, står inför stora utmaningar. Minst 7000 personer kommer att behöva nyanställas eller vidareutbildas i Göteborgsregionen under de närmaste åren. I KompetensLabbet adresserar vi den enorma omställning som krävs för att säkerställa en hållbar och konkurrenskraftig framtid.

På området möter du representanter från Göteborgs Tekniska College som bygger Battery Centre Gothenburg, ett utbildningscenter på Lindholmen. Du kan även träffa framtidens arbetskraft – studenter – och höra dem berätta om projektet Production for Future. Eller varför inte prova på att arbeta tillsammans med en robot?

Chalmers ger dig som besöker KompetensLabbet möjlighet att uppleva den senaste teknologin inom virtuell träning, som syftar till att revolutionera framtidens fabriksmiljöer. Genom demonstrationer av framtidens operatörsträning kan deltagare analysera sina kunskapsgap och utforska lösningar för framtidens utmaningar i industrin.

RISE presenterar en demoyta för olika tillverkningsmetoder såsom 3D-printing och sammanfogning, ett ypperligt tillfälle att utforska de senaste metoderna och innovationerna inom detta snabbt växande område.

För företag som befinner sig i förändringsprocesser, liksom för produktionsledare, operatörer och beslutsfattare, är KompetensLabbet en ovärderlig resurs. Tack vare IUC:s medverkan kan små och medelstora företag få tillgång till den senaste informationen och stödet för digitaliserings- och förändringsprojekt.

Ett besök i KompetensLabbet ger unika möjligheter att utforska branschens dynamiska utveckling och säkerställa att företaget är rustat för framtidens krav och möjligheter.