Händer på mässan

Den svenska industrin befinner sig i en omfattande omställning. Behovet av effektiva och hållbara lösningar blir tydligare för varje dag som går. På Scanautomatic 2022 samlas industrins aktörer i samma arena för att utbyta kunskap, initiera nya samarbeten, göra affärer och ta del av en hel del spännande programpunkter och evenemang.

Den svenska industrin befinner sig i en omfattande omställning. Behovet av effektiva och hållbara lösningar blir tydligare för varje dag som går. På Scanautomatic 2022 samlas industrins aktörer i samma arena för att utbyta kunskap, initiera nya samarbeten, göra affärer och ta del av en hel del spännande programpunkter och evenemang.

Nätverksyta

IndTech Lounge

2022 tar InTech Lounge plats på Scanautomatic för första gången. Det är en samverkande yta som har öppet under mässans alla dagar. Där välkomnar Automation Region, PiiA, IVA och Ignite besökare och utställare för en mängd spännande moment. En del moment är fasta programpunkter i form av talare och case från verkligheten. Men IndTech Lounge existerar även för att skapa spontana möten som kan leda till nya projekt och innovationer. På plats kan entreprenörer, finansiärer och storbolag sammanföras genom Ignite matchmaking.

Läs mer här »

Inslag från akademin

Production for Future

Göteborg Tekniska College driver ett projekt som heter Production for Future och som tar plats på mässan 2022. Projektet sprider kunskap kring hållbarhet, mångfald och teknik, och utgörs av studenter som visar upp tekniska lösningar på mässan som till exempel kollaborativa robotapplikationer och flexibel produktion.

Läs mer här »

Tävling

Yrkeslandskampen

I Yrkeslandskampen får ungdomar från olika länder chansen att tävla mot varandra på mässan, som en del av deras träning inför Yrkes-VM (World Skills). I tävlingen tränas Automationstekniker och Industritekniker för sina framtida yrken inom branschen.

Allmänt på mässan

Scenprogram

På mässans öppna scen presenteras bland annat konkreta kundcase, inspirationsföreläsningar, lagar och regler och kompetensutveckling.

På den gränsöverskridande mötesplatsen

Scanautomatic tar plats på Svenska Mässan 18-20 oktober 2022 ihop med ProcessTeknik och Nordic Food Industry. Tillsammans utgör de en gränsöverskridande mötesplats som har automatisering, hållbarhet och digitalisering som gemensamma grundpelarna. Där kan olika branscher kan mötas för att inspireras och lära av varandra, skapa affärer och bygga framtidens industri.

Under mässorna 2022 finns delmoment som samtliga besökare och utställare kan ta del av.

Prisutdelning

Svenska Teknikpriset 2022

Under mässan 2022 delas Svenska Teknikpriset ut och alla utställare har möjlighet att anmäla sina bidrag. Priserna tilldelas de mest innovativa produkterna bland de anmälda bidragen.

Juryn tar särskild hänsyn till produkternas egenskaper ur ett hållbarhetsperspektiv vid sin bedömning.

Nätverksyta

Innovationstorget

Svenska Mässans innovationspartner RISE arrangerar Innovationstorget på på Nordic Food Industry 2022. En nätverksyta med ett eget scenprogram som ämnar uppmuntra nya samarbeten och möjliggöra innovation. Med en förhoppning om att skapa synergier mellan olika aktörer för att främja branschen framåt håller RISE i olika nätverkande och kunskapshöjande aktiviteter.

Läs mer här »

Konferens

Industrial Interoperability Summit

Under en fullspäckad dag kan man ta del av internationella föreläsningar och inspireras av att ta näst steg i sin digitaliseringsresa. Industrial Interoperability Summit arrangeras av SEIIA. Under konferensen avhandlas digitala tvillingar och hur man kan jobba aktivt med dem för att optimera den digitala förvaltningen. Något som både sparar pengar och resurser.

Lär mer här »

Konferens

ITF Automationsdagar

Automationsdagarna samlar den ledande kompetensen inom automation för att diskutera utmaningar och möjligheter för Sveriges industriella framtid. Hur ska digitalisering och modern automation ska implementeras och hur de påverkar utvecklingen av dagens och morgondagens industri?

Läs mer här »