Röster om Scanautomatic 2016

Utställarcitat från Scanautomatic 2016

Fredrik Tancred, VD, B&R Industriautomation:

“Det började med en rivstart! Vi hade ovanligt många besök och fick överraskande många leads redan första dagen av Scanautomatic. Vi levererar styrsystem och automatiklösningar för all industri, egenutvecklat och egentillverkat. Mässan har visat sig effektiv både för att möta befintliga kunder, men även för att få in nya potentiella.”

 

 

Krister Karlsson, VD, Miltronic Sverige:

“Årets mässa har varit otroligt bra och vi har fördubblat antalet leads jämfört med 2012! Vi är världsledande när det gäller högflexibel maskinkabel med varumärket Ölflex, både för kraft- och signalöverföring. Vi har fått många intressanta kontakter på årets mässa och är nöjda både med vår egen insats och med mässans utveckling, totalt sett.”

 

 

Vladimir Vujic, försäljningschef, Gycom Nordic:

“Vi säljer komponenter och tjänster till maskinbyggare och elskåpsbyggare. Eftersom vi inte var med förra gången försöker vi hitta de kunder vi missade då. Och hitta nya kunder, förstås. Förhoppningsvis har vi lyckats.”

 

 

Tommy Halvorsen, försäljningschef, CEJN Norden:

“Vi älskar mässan i Göteborg! Jag ser den som ett flaggskepp, den bästa industrimässan generellt sett. Vår specialitet är snabbkopplingar och ledningskomponenter för tryckluft, hydraulik och vätskor. Branschen utvecklas åt rätt håll, vi hade all-time high i september. Här på mässan har vi haft ett enormt tryck!”

 

 

Statssekreterare Eva Lindström Näringsdepartementet

”Det är jättespännande att få komma hit och se allt intressant och nytt som pågår. Jag tycker att det jag fått se här idag ligger väldigt väl i linje med regeringens strategi, som ju handlar väldigt mycket om att vi ska sätta industrin i finrummet, som Mikael Damberg brukar säga. Men också med väldigt mycket fokus på digitalisering och den omvandling som det innebär”

och besökarna tyckte...

Ulf Ekman (Swedec, försäljare)

”Jag är här för att möta nya kontakter och för att inspireras. Jag vill dessutom lära mig nya saker, man blir aldrig fullärd i den här branschen.”

 

Bengt Larsson (Nitator stainless AB, VD)

”Det finns mycket intressant här. Vi har faktiskt hittat ett betningsbad till verkstaden som vi ska investera i.”

 

Farshid Farej (Hunterdouglas assembly AB, programmerare)

”Jag är här främst för att hitta leverantörer, inom bland annat motorstyrning. Jag har hittat många eventuella leverantörer och mässan har absolut tänt ett intresse hos mig.”

 

Anders Åström (AGA gas AB, försäljning)

”Jag är främst intresserad av gasanalysinstrument men har hittat mycket nytt som jag tycker verkar intressant och som jag absolut skulle kunna tänka mig att investera i. Jag har dessutom knutit många nya, bra kontakter.”

 

Anders Englund (Sterners specialfabrik AB, inköp)

”Mässan är bra att gå på om man har en idé som man vill förverkliga eller om man har ett problem som man vill ha en lösning på.”

 

Elvind Ottosson (Elpro Alingsås AB, VD)

”Det bästa med mässan är att det finns en mångfald här. De flesta fabrikaten finns och det är ofta alla nyheter visas här först. Mässan är dessutom jätteviktig för att knyta nya kontakter och för att träffa kunder.”

 

Hanna Eriksson (AB Sandvik coromant, inköp)

”Vi träffar våra leverantörer här eftersom många av de som vi redan använder oss av finns här. Det är roligt att träffas här på mässan.”

Läs besökarrapporten från 2016

läs pdf