Fyra snabba med Jonas Ewerlöf, Sales Manager på Beckhoff Automation Sverige

I dagens intervju har vi fått möjlighet att prata med Jonas Ewerlöf, Sales Manager på Beckhoff Automation Sverige. Beckhoff är en av utställarna på Scanautomatic 2024 och vi var nyfikna på att få veta mer om produktnyheter och hur de möter utmaningarna inom automationsbranschen. Häng med för en spännande inblick!

Jonas Ewerlöf, Sales Manager Beckhoff Automation Sverige
Jonas Ewerlöf, Sales Manager Beckhoff Automation Sverige

Hej Jonas! Varför valde ni att delta som utställare på Scanautomatic?

– Scanautomatic är den givna mässan i Sverige när det gäller automation. Mässan har alltid levererat enligt våra önskemål vad gäller rätt personer och intresse för våra produkter. Att dessutom Processteknik går parallellt gjorde vårt val ännu mer självklart i år, då vi valt att ställa ut på båda mässorna eftersom vi ser att våra kunder är verksamma inom båda sektorerna.

Vilka tjänster/produkter erbjuder ni?

– Beckhoff förverkligar öppna automatiseringssystem med PC-baserad styrteknik. Produktsortimentet omfattar huvudområdena industri-PC, I/O- och fältbusskomponenter, drivteknik, automatiseringsmjukvara och skåpfri automatisering samt hårdvara för industriell bildbearbetning. New Automation Technology är våra universella och branschoberoende styr- och automatiseringslösningar som används globalt inom olika användningsområden – från CNC-styrda verktygsmaskiner till smart fastighetsstyrning.

– En av våra senaste nyheter, MX-Systemet, är en riktigt kioskvältare. MX-Systemet samlar alla funktioner: I/O, IPC, drivning, relä, TwinSAFE och motion på den modulära basplattan – detta ger dig automation helt utan ett apparatskåp.

Vilka utmaningar ser ni att era kunder står inför och hur möter ni dessa behov?

– Kunder inom automationsbranschen står ofta inför utmaningen att hålla sig uppdaterade med den snabba teknologiska utvecklingen, vilket bland annat innebär att kunna anpassa sig till nya standarder och uppdatera befintlig utrustning och programvara. Vi finns alltid nära våra kunder och ligger i framkant med modern och framtidssäkrad teknologi.

– Vi märker även att många av våra kunder letar efter kompetens, men att det är svårt att hitta rätt personer. Genom ett unikt samarbete med en tredje part har vi startat konkreta åtgärder för att inte bara lösa kompetensbristen utan också stödja utbildningsinitiativ och erbjuda praktiska träningsprogram. Målet är att hjälpa våra kunder att stärka sin tekniska kompetens inom industriell automation och göra övergången till avancerade automationslösningar smidigare.

Vilka fördelar har ni upplevt genom att vara en del av Scanautomatic?

– Eftersom Scanautomatic är en given samlingsplats skapas det alltid nya kontaktytor på denna mässa. Vår erfarenhet från tidigare år är att rätt personer besöker mässan och har ett gediget intresse för automation och såklart för våra produkter. Det blir alltid intressanta diskussioner med gamla och nya ansikten under mässdagarna.

Läs mer

Vill du veta mer om Beckhoff? Läs mer här »
Vill du veta mer om möjligheterna att ställa ut på Scanautomatic? Läs mer här »