Fyra snabba med Jennifer Sjögren, Marknadskommunikatör på OEM Automatic

Jennifer Sjögren, marknadskommunikatör på OEM Automatic
Jennifer Sjögren, marknadskommunikatör på OEM Automatic

I dagens fyra snabba pratade vi med Jennifer Sjögren, marknadskommunikatör på OEM Automatic – en av utställarna på Scanautomatic 2024 för att tar reda varför de valde att delta på mässan och hur de förbereder sig för att möta industrins utmaningar.

Hej Jennifer! Varför valde ni att delta som utställare på Scanautomatic?

Vi tycker det är ett passande forum för oss när det kommer till vårt breda sortiment anpassat för automationsindustrin. Dessutom är flera av våra leverantörer och större kunder på plats. Vi har alltid värdesatt relationer med både kunder och tillverkare och vid en mässa skapar vi ännu en plats att möta dessa i en trevlig miljö med produkter på plats.

Vilka tjänster/produkter erbjuder ni? 

Vi jobbar dagligen med att skapa tekniklösningar utifrån våra kunders behov och applikationer med vårt breda produktsortiment och djupa kunskap. Vårt sortiment består av väldigt många produkter och för att kunna leverera rätt lösning till våra kunder har vi delat upp oss i sex produktområden med specialiserade säljare och produktspecialister. Dessutom har vi ett stort logistikcenter, en förädlingsavdelning för montering och förädling av produkter, en kompetent kundsupport och ett tätt samarbete med tillverkarna – en komplett lösning kan vi sammanfatta det.

Vilka utmaningar ser ni att era kunder står inför?

Tekniken går hela tiden framåt, kanske snabbare än någonsin och vi ser en ökad efterfrågan på kundanpassade produkter där standardsortimentet inte räcker till. Det kan vara en utmaning såklart för våra kunder men hos oss finns ofta den möjligheten då våra tillverkare är ledande inom sitt område. Vi ser också att digitaliseringen, energiomställningen och skärpta krav när det kommer till hållbarhet också skapar nya utmaningar där vi hjälper våra kunder med rätt produkt men också kunskap.

Hur kommer ni att förbereda er inför Scanautomatic?

Som projektledare för våra mässor, med en grund i marknadskommunikation, har jag en förhoppning och målsättning att kunna förmedla budskapet att vi har produkter och lösningar för väldigt många utmaningar inom industrin, men framförallt att vi är en partner som kunden jobbar tillsammans med. Vi ska involvera alla våra områden, från säljare till produktspecialister, för att förmedla detta på bästa sätt.

 

Läs mer

Vill du veta mer om OEM Automatic? Läs mer på hemsidan »

Vill du veta mer om möjligheterna att ställa ut på Scanautomatic? Läs mer här »