Innovationstunga sessioner på Scanautomatic

Den 19 oktober kl. 14.15 tar Ignite plats på Scanautomatics scen tillsammans fyra stycken industristartups. Tillsammans ska de fokusera på HUR man på bästa sätt möjliggör och implementerar innovativa lösningar och samarbeten i sin verksamhet.

– Vi har en väldigt spetsig startup-scen i Sverige. Och det handlar om innovatörer som har riktigt vassa lösningar för industriautomation och digitalisering. Att träffa bolag som de vi har med oss till Scanautomatic är ett sätt att få access till helt nya banbrytande lösningar i ett tidigt skede. Något som kan ge industriföretag stora konkurrensfördelar, säger Stina Lantz, Vice President SISP & Program Manager Ignite.

På scenen har Ignite med sig fyra industristartups:

Sally R

Sally R använder teknik från rymden för att ta fram en lösning som förbättrar luftkvaliteten och sparar på energi.

Elonroad

Elonroad utvecklar en holistisk laddningslösning till fordon som kan användas både medan fordonet körs och är parkerat.

Stream Analyze

Stream Analyze har tagit fram en AI-plattform designad för avancerade enheter, som till exempel mikrokontroller.

IPercept

IPercept är även det ett AI-bolag som tagit fram tjänster för underhåll och driftförbättring av komplexa system.

–  Alla de här innovativa bolagen har lösningar som är extremt användbara inom industrin. På scenen går vi också igenom hur man jobbar och samarbetar med innovationsbolag och går igenom konkreta case för att visa vad lösningarna faktiskt kan hjälpa till med, säger Stina.

Live-podd med Ny Teknik – årets 33-lista

Efter Ignite ska Ny Teknik ha live-podd på scenen, där årets 33-lista står i fokus. Faktum är att tre av de fyra industristartups som Ignite har med sig på scen tidigare platsat på listan. 33-listan startades 2008 av Ny Teknik och varje år har de en noggrann process där de väljer ut Sveriges 33 mest lovande och innovativa startups.

För att platsa på listan måste företaget vara svenskt, max sju år gammalt och verksamheten ska baseras på en egen teknisk innovation. Dessutom måste affärsidén ha internationell potential.

– Vårt syfte med listan är att lyfta fram innovationer som förändrar och förbättrar den svenska näringslivet, samhället och förenklar vardagen. Morgondagens teknikstjärnor helt enkelt, säger Per Danielson, Chefredaktör på Ny Teknik.

På scen kommer Ny Tekniks startupexperter att frågas ut om arbetet med årets lista och vilka tekniktrender det finns bland de 33 vinnarna. Per Danielson ställer frågor och Anders Thoresson, 33-listans ordförande, kommer tillsammans med Simon Campanello, techreporter, att ge svaren.

– Vi hoppas att publiken lämnar sessionen med en känsla av glädje och inspiration över att det finns så många intressanta startupföretag med en stor potential att göra skillnad inom viktiga områden. Skillnad för oss som medborgare och samhället som sådant, men även skillnad för alla som jobbar inom större och etablerade företag som kan utvecklas tack vare innovationer som föds inom den svenska startupfamiljen, säger Per.

33-listan presenteras på nyteknik.se och i Ny Tekniks papperstidning den 20 oktober. På Scanautomatic får besökarna en glimt om vilka som är med på årets lista. Kanske kommer besökarna till och med få hela listan före alla andra.