Innovation Hub skapar nya möjligheter på Scanautomatic

På Scanautomatic 2022 gör en ny mötesplats premiär – Innovation Hub. Innovation Hub utgörs av ett utställningsområde för startups. Där finns möjlighet för såväl stora som små och medelstora företag att träffa och starta en dialog med nystartade teknikbolag, och få insyn nya lösningar som möjliggör digitaliseringen av industrin.

Ignite Sweden möjliggör matchmaking på plats

På plats finns även Ignite Sweden, en organisation som jobbar med att matcha startups med större bolag för att öka deras innovationsgrad. Sedan Ignites start 2017 har de matchat över 980 startups med fler än 250 storbolag. I samband med Scanautomatic håller Ignite i en digital matchmaking fokuserad på Scanautomatics teman; Smart industri, Energi och elektrifiering av industrin och Hållbara lösningar.

– Inom den matchmaking vi bedriver parallellt med mässan och Innovation Hub tittar vi på de problem, utmaningar, behov och prioriterade teknikområden som finns hos företagen. Sedan hittar vi startups inom både vårt register och bland de som deltar på Innovation Hub för att hitta en match som kan möjliggöra en lösning, säger Linn Sidahl, projektledare på Ignite Sweden.

Ignite erbjuder även en rundvandring av Innovation Hub för de företag som vill. Där får man chansen att lyssna på presentationer av de startups som finns på plats.

– Detta är en unik chans att utforska de startups som befinner sig på Innovation Hub och för att se möjligheter för att öka sin teknikhöjd. Fokus hos de startups som är på plats är lösningar som digitaliserar industrin och tillverkningsprocesserna, berättar Linn.

Ignite Sweden bjuder in små och medelstora tillverkningsföretag på lunch

Ignite Sweden bjuder, under Scanautomatic, in små och medelstora företag på en lunch för att berätta mer om matchmaking och innovationsarbete.

– Vi vill dela med oss av vår best practice från Ignite och hur man jobbar för att öka innovationsgraden i sin verksamhet. Att samarbeta med kunniga och teknikdrivna startups är ett väldigt effektivt sätt att göra det på, avslutar Linn.

Vid frågor kontakta: linn.sidahl@ignitesweden.org

Anmäl dig till matchmaking-eventet här