Trådlös teknik som revolutionerar industrin

Artikel från KROHNE

Den ökande digitaliseringen ställer nya krav på processindustrin. Behovet av smarta produkter som underlättar det vardagliga arbetet blir allt större. KROHNE INOR introducerar därför ett nytt trådlöst koncept med NFC och Bluetooth som gör det enklare för service- och underhållstekniker att konfigurera och monitorera signalomvandlare.

KROHNEGenom de trådlösa teknikerna möjliggörs kommunikation med omvandlaren via en smartphone eller surfplatta. Via appen ”INOR Connect” konfigureras och monitoreras signalomvandlaren. Den nya appen erbjuder bland annat en funktion som gör det möjligt att enkelt och snabbt kopiera en konfiguration till flera omvandlare. Tillsammans med Bluetooth-modemet ICON-BT går det även att monitorera omvandlaren på distans vilket gör att servicetekniker inte behöver avlägsna enheten från processen.

Det nya konceptet lanseras tillsammans med IPAQ 530, som är den första signalomvandlaren med inbyggd NFC och med stöd för Bluetooth. IPAQ 530, som stödjer den senaste HART 7 standarden är en smart omvandlare som håller koll på sin omgivning för att ge ytterligare information om mätpunkten och processen.