Säkerhetstrampmattan PSENmat från Pilz

Artikel från Pilz

Med PSENmat presenterar automationsföretaget Pilz en egenutvecklad säkerhetstrampmatta: En världsnyhet är den integrerade platsavkänningen som möjliggör en manöverfunktion som fungerar ungefär som en virtuell brytare. Med PSENmat förenas säker övervakning av ytor med manövrering av maskiner och anläggningar i en enda sensor.

psemnatPSENmat saktar ner eller stoppar maskinen när riskområdet beträds. Vid användning i områden med dålig sikt skyddar mattan vid intrång bakifrån. Mattans snabba reaktionstid på ≤25 ms ger ytterligare säkerhet. Upp till 22 mattor kan seriekopplas, vilket minskar kostnader för kabeldragning. Den robusta säkerhetstrampmattan är avsedd för hög mekanisk belastning och konstruerad enligt skyddsklass IP67 och kan användas i temperaturer från 0 °C till +55 °C. Tack vare den integrerade brytarfunktionen kan arbetet utföras med fria händer och utan hinder.

PSENmat kan enkelt anslutas till det konfigurerbara säkerhetssystemet PNOZmulti eller automationssystemet PSS 4000 eller till visualiseringslösningen PMIvisu. Kombinera med styrteknik från Pilz för en säker och ekonomisk helhetslösning från samma ställe.

Pilz hittar du i monter B05:32.