PSS67 PLC: för säkerhet och automation utanför kopplingsskåpet

Artikel från Pilz

Med PSS67 PLC lanserar automationsföretaget Pilz världens första säkra PLC-styrning med skyddsklass IP67. PSS67 PLC kan monteras utanför kopplingsskåpet, direkt på maskinen. På så sätt sparar användarna plats, reducerar kabeldragningen och får mer flexibilitet vid utformningen av distribuerade styrningsarkitekturer.

pss67 PilzPilz utökar sitt utbud av flexibla automationslösningar med en PLC-styrning; PSS67 PLC, den första PLC-styrningen med skyddsklass IP67 för säkerhet och automation. Tack vare inkapslad modulelektronik är styrningen mekaniskt mkt robust, skyddad mot damm, tål en viss mängd vatten, samt klarar temp fr -30 °C till +60 °C.

PSS67 PLC är en säker PLC-styrning, godkänd för högsta säkerhetsnivån PL e och en del av det beprövade automationssystemet PSS 4000. Kompabilitet med andra styrningar gör den lätt att integrera i befintliga system. För programmering används välkända programvaran PAS4000 med programmeringsspråk enligt IEC 61131-3 och PASmulti-editorn. PSS67 PLC har 16 säkra digitala ingångar integrerat och kan utökas med kompaktmodulen PSS67 I/O.

Pilz hittar du i monter B05:32.