Nya 5G-nätet kommer att stärka industrins konkurrenskraft

magnus-leonhardtMassuppkopplad utrustning inom samhället och industrin ställer större krav på högre bandbredd samt robustare och säkrare nät. Telia kommer på Scanautomatic/Processteknik berätta om hur det nya 5G nätet kommer att möta de ökande kraven på prestanda och tillgänglighet.

Redan idag kan Telia erbjuda kunderna dedicerade nät, men med 5G-tekniken kan dom anpassas att möta kundens behov på kort och lång sikt, och samtidigt vara en del av det publika nätet. Det går exempelvis att ge en verksamhet ett eget ”ostört” nätverk på många geografiskt skilda platser.

– Företagens affärskritiska behov ställer höga och ökande krav på säkerhet och robusta nätverk. Det talar för att operatörer kommer att skapa mer mervärde framöver. Telia ligger i teknikens absoluta framkant och vi behöver göra det för industrin ställer de kraven för att de ska kunna hävda sig i konkurrensen, säger Magnus Leonhardt, strategi -och innovationschef på Telia Sverige.
4G och LTE räcker till idag, för det mesta. Men det som enligt Magnus Leonhardt saknas är anpassade lösningar, samspel mellan operatör och kund samt affärsmodeller.

– Vi som operatör måste bättre förstå kundens affärsmodeller och behov. Utvecklingen sker i harmoni mellan oss och industrin. Det är också viktigt att vi kan förmedla vad 5G är och hur det nätet kan förbättra för kunden. Kom och lyssna på vårt föredrag om 5G på Scanautomatic/Processteknik och få insikt i hur Telia kan utveckla kundens affärer genom ett nät med helt nya förutsättningar, avslutar Magnus Leonhardt.