Fantastisk möjlighet att matcha startups med industrin

DIGIMANIAPå Scanautomatic/Processteknik kommer unga tekniskt framåtlutade företag få en möjlighet att visa upp sig för branschen på framtidsarenan Digimania.

– Digimania är en plats där våra besökare får en möjlighet till inspiration kopplat till den tekniken som kommer att påverka deras vardag i framtiden, berättar Ola Lundqvist, affärsansvarig på Svenska Mässan.

Digimania, som är ett samarbete mellan Svenska Mässan och Ignite med flera kommer att bjuda på startups inom artificiell intelligens, automation, internet of things, robotics, virtual- och augmented reality, gamification och energi.

– Det är deras chans att för kunna komma vidare i sin utveckling att branschen och storbolagen får se deras innovationer. Oftast är inte deras plånböcker så stora så en mässa där man under ett fåtal dagar får en möjlighet att träffa ett stort antal potentiella kunder är en väldigt kostnadseffektiv lösning.

Stina Lantz på Ignite håller med om att detta är en bra möjlighet för start-ups att visa upp sig. Ignite har sedan starten 2017 matchat 230 startups med 55 bolag i 1060 skräddarsydda möten.

– Vi hoppas att våra svenska startups får möjlighet att träffa nya samarbetspartners och kunder inom industrin, samtidigt som vi hoppas att industrin tar möjligheten att få knyta nya kontakter med svenska startups, säger Stina Lantz.

Ligger rätt i tiden

Ola Lundqvist som besökte Automatica i München i våras känner att Digimania är helt rätt.

– På Automatica, en mässa som verkligen ligger i framkant, hade man också en arena för start-ups så det känns som att vi ligger helt rätt med detta. På Elfack, eller rättare sagt på Power Circle Summit, har vi haft fokus på dessa bolag men då kopplat till energisektorn och det har mottagits väldigt bra.

Stina Lantz berättar att det under Digimania finns möjligheten att förboka möten med startups man väljer ut tillsammans.

– För att delta i den behöver man anmäla sig på www.ignitesweden.org Men det lönar sig absolut att komma till Digimania även om man inte föranmält sig – startups ställer ut, de kommer pitcha på scenen och vi arrangerar även rundturer på olika teman så man får möjlighet att få en snabb introduktion till de teknikområden man är mest nyfiken på, avslutar Stina Lantz.


Läs mer om DIGIMANIA här »