“EDIP kan kommunicera med våra kunders system”

 Artikel från Bürkert 

Med kommunikationsplattformen EDIP är Bürkert, som är ett av världens ledande företag inom mät-, styr- och reglerteknik, förberedda för framtiden.
Vår plattform gör Industri 4.0 möjlig, säger vd Jonas Haesert. 

Bürkert Med över 70 års erfarenhet av att hantera vätskor och gaser har Bürkert, byggt upp ett brett produktsortiment som gett bolaget en unik position på marknaden. För att vara konkurrenskraftiga i den digitala åldern har Bürkert utvecklat kommunikationsplattformen EDIP som öppnar dörrarna för digitalt nätverk.

– EDIP möjliggör digital kommunikation mellan Bürkerts smarta produkter, kundens PLC men även externa sensorer och aktuatorer via I/O. EDIP kan kommunicera med våra kunders system och möjliggör på så sätt industri 4.0 som bygger på att underliggande produkter är kommunicerbara, förklarar Jonas Haesert.

Han förklarar att EDIP är baserad på en intern bus, som i sin tur är baserad på CANopen. Bürkerts büS kan enkelt integreras med kundernas önskade industristandard.