Intelligenta vakuumsystem och säkrare driftövervakning

En av ProcessTekniks utställare är Busch Vakuumteknik som kommer att visa nya pump- och vakuumsystem i sin monter.

Magnus Johansson Busch– En stor nyhet är att vi lanserar VacTest, ett helt nytt sortiment av instrument, som vi kommer att visa på mässan. Trenden går mot mer intelligenta vakuumsystem och säkrare driftövervakning. Som ledande i vår bransch vill vi vara i täten i den utvecklingen, säger Magnus Johansson, vd på Busch Vakuumteknik i Sverige.

Busch Vakuumteknik kommer dessutom att visa ett nytt system med Dolphin vätskeringpump i montern. Vätskeringvakuumpumpar används brett inom processindustrin och man har under de sista åren ökat stort inom det segmentet.

– Vi har specialkompetens i att designa och bygga kundanpassade vakuumsystem. Eftersom vi dessutom har ett mycket brett sortiment av pumpar så har vi möjlighet att ta fram den bästa lösningen för varje kunds förutsättning. Inget är officiellt än men jag kan avslöja att vi kommer att ha produktrelease för en ny smart vakuumpump snart.

Som en del i Busch Vacuum Pumps and Systems är man en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, sidkanalfläktar och kompressorer. Företaget har en stark organisation i Sverige med försäljning och service med utgångspunkt från Göteborg, Uppsala och Helsingborg.

– Vi kommer att ha spetskompetens i montern för att inte missa några nya möjligheter och förbättringar. Ge oss fem minuter och vi kommer att visa ett antal nyheter som kan användas för att hitta nya möjligheter inom vakuum, avslutar Magnus Johansson.