Yrkeslandskampen i automation på mässan

På Scanautomatic/ProcessTeknik kommer olika länder att mötas i en landskamp i automation. Yrkeslandskampen har deltagit på mässan tidigare och brukar vara ett välbesökt event.

YrkeslandskampStefan Johansson arbetar med utbildningssystem och kompetensutveckling för skolor och industri i rollen som affärsområdesansvarig för Didactic på Festo i Skandinavien. Han är med och arrangerar Yrkeslandskampen som genomförs på Scanautomatic/ProcessTeknik och har stora förväntningar på deltagandet.
– Vi hoppas på många besökare, så att vi kan sprida budskapet om vikten av kompetensutveckling av sina anställda, om man vill hänga med i den snabba teknikutvecklingen och omställningen till Smart Produktion.

Vilka länder som kommer att delta är inte klart ännu men Sverige, Norge, Finland, Danmark och Nederländerna är inbjudna. Tävlingsstationerna utgörs av Festos Moduluppbyggda Produktions System, MPS. Festo har också ett samarbete med flera universitet, bland annat Luleå Tekniska Universitet.

Stefan Johansson tycker att framtiden ser ljus ut då allt mer kommer att automatiseras, digitaliseras och robotiseras, det som inom industrin kallas Industry 4.0. Medverkan på Scanautomatic/ProcessTeknik är självklar.
– Vi har varit med flera gånger tidigare på Scanautomatic/ProcessTeknik och har fått mycket positiv respons från besökarna. Så vi ser verkligen fram emot att medverka igen, avslutar Stefan Johansson.