GEA ser fram emot träffsäkra möten

– Det ska bli spännande att testa något nytt! Vi ser stora möjligheter och är väldigt positiva till Digitala Scanautomatic & ProcessTeknik, säger Daniel Frosterud, försäljningschef för GEA i Sverige.

GEA Group, med huvudkontor i Tyskland och över 18 000 anställda, är en av de verkligt stora aktörerna med inriktning på livsmedels- och dryckessektorn.

– ProcessTeknik är en viktig mässa för oss, där får vi ofta spontana frågor som ”kan man göra så här?” eller ”har ni detta?”. Synpunkter och frågor vi kanske inte får annars i kontakter med kund, säger Daniel Frosterud.

Han ser en stor fördel med att årets mässa sker i digitalt format:

– I och med att besökarna gör ett aktivt val i matchmakingfunktionen vet vi att de är motiverade när de väl dyker upp i vår digitala monter. Det ökar träffsäkerheten i mötet, menar han.

– Jämfört med en fysisk mässa är just det en klar förbättring: som besökare kan du ju råka gå förbi en monter och missa det du letar efter. Det kan knappast ske på en välmatchad digital mässa.

Daniel Frosterud är fylld av förväntningar inför mässan i höst:

– Vårt mål är att komma upp på samma nivå i antal leads som vi brukar ha vid en vanlig mässa. Det hade varit fantastiskt bra.

GEA tänker bland annat visa inspelade presentationer i montern, följda av livestreamade frågestunder. Allmänna samtal, som kan övergå i enskilda affärsöverläggningar i digitala break out-rooms.

– Vi hoppas självklart på många sådana möten kring frågeställningar vi kan fördjupa oss i, säger Daniel.

På mässan profilerar GEA produktnyheter inom livsmedelsprocesser.

– Ett exempel är ett spiralfilter med vakumextraktion, avsedd för produktion av juice och fruktsaft i industriell skala, men som också kan användas för framställning av vegetabiliska proteiner. Hela proteinbranschen är väldigt het just nu.

– Vi har även nya spännande applikationer på gång inom kemiindustrin, som syftar till att ta fram produkter inom bioraffinaderi och massaindustri, utan att vara beroende av olja. Ett viktigt initiativ för en hållbar framtid.