Alnab ser en stor digital potential

– Vi ser det här som ett eldprov. Nu släpper vi den trygga, säkra sargen och ger oss in i en digital värld som vi har stora förhoppningar på, säger Jan-Erik Larsson, VD på Alnab.

Alnab ser fram emot Digitala Scanautomatic & ProcessTeknik 5–6 oktober.

– Vi har ju inte under snart ett och ett halvt år kunnat möta våra kunder på ett bra sätt. På den digitala mässan vill vi göra just det: lära oss att möta kunderna, både befintliga och potentiella, på ett nytt och spännande sätt.

Jan-Erik Larsson hoppas på en stor uppslutning kring mässan. Att mötet mellan utställare och besökare sker live, precis som på en vanlig mässa, är något han värdesätter.

– Det känns väldigt positivt. Samtidigt gäller det att ha en beredskap om du, som utställare, skulle ha turen att få flera besökare samtidigt till din monter. Speciellt om de är intresserade av olika saker, säger han.

För att undvika en köproblematik tänker Alnab ha en rad medarbetare med olika kompetenser standby. Vid behov kan besökare bollas dem emellan.

Om samtalen övergår till affärsdiskussioner ser han ett stort värde i att man då kan gå vidare till enskilda digitala samtal, till exempel i break out-rooms.

– Det är toppen, tycker vi.

Den största fördelen med det digitala formatet är att det främjar möten mellan människor med behov av att lösa verkliga problem, menar han.

– Ska man vara ärlig så är det, på en vanlig mässa, en hel del gäster i montern som är mest intresserade av det sociala, att fika eller ta en öl.

– På en digital mässa föreställer jag mig att besökarna är genuint intresserade av det som ställs ut. Då kan man ha en djup diskussion kring kundens behov. På så sätt tror vi det kan bli bra besökare, bra möten.

Matchmakingtjänsten i plattformen innebär att besökaren som dyker upp i den digitala montern redan gjort ett val.

– Men då har också vi som utställare ett ansvar att verkligen göra ett ärligt urval när vi lyfter fram våra spetskompetenser, så att besökaren hittar rätt.

Alnabs spetskompetenser rör sig bland annat kring armaturer, gasanalys och automatisering av ventiler.

– Det är vad vi tänker fokusera på mässan: produkter för en hållbar utveckling inom svensk processindustri, så att vi kan bidra till en bättre och renare värld.